КНСБ: Очаква ни комплексен ценови шок

„Очаква ни комплексен ценови шок“, каза зам.-председателят на КНСБ Николай Ненков.
Ненков посочи, че от „Софийска вода“ искат увеличение от 80 стотинки на 1.20 лева за кубик вода, от „Булгаргаз“ искат увеличение на газта с 32% от второто тримесечие, което съответно ще доведе до увеличение на цените на парното.
От 1 юли пък електроразпределителните дружества настояват за повишаване на цената на електроенергията с 10-12%, което от своя страна се очаква да доведе до това НЕК и електроцентралите да поискат увеличение на парите, които взимат за пренос на електроенергия.
Затова от КНСБ започват интензивни срещи със своите колеги от КТ „Подкрепа“, за да могат по някакъв начин да оборят исканията на дружествата.
Ренета Петрова, председател на стачния комитет в „Кремиковци“, заяви, че ако не бъдат изпълнени исканията на работещите в „Кремиковци“ да се нормализират доставките на газ, на 14 март предстои митинг пред Министерството на икономиката и енергетиката и МС.
Според нея 400 фирми са свързани с дейността на „Кремиковци“, но комбинатът в момента почти не произвежда.
Това е критично положение, което води до опасности комбинатът да спре дейността си.
От синдиката искат държавата да прояви своята отговорност и ангажираност към ситуацията, дори ако е необходимо неин представител пряко да следи работата в комбината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *