Кои са най-глупавите изобретения в света? Американските, разбира се!

Ню Йорк, САЩ /КРОСС/ Миризмата на хамбургер може да ви се стори много приятна, особено, ако сте гладен, но какво ли ще стане, ако цялата ви къща мирише на хамбургер и пържен лук? Изобретателите на специалната декоративна свещ с този аромат смятат, че ще имат огромен успех на пазара. Досега успехът им е, че са начело в класацията за най-глупаво изобретение, публикувана от „Ню Йорк дейли нюз“.
В първата десетка попада и бельото за ръце. Неговите автори смятат, че направените от мека памучно-хартиена тъкан ръкавици без палци могат удобно да се слагани под обикновените ръкавици.
Следва ги изобретението на един от стъкларските заводи, които са пуснали в продажба чаша, която побира цяла бутилка вино. Изданието напомня, че преди да вземете подобна чаша, не е лошо да имате до себе си друга, с обикновени размери, за да можете да отливате от огромния стъклен съд.
За любителите на голфа е разработен „Голф на под“, който може да бъде сложен в тоалетната и така спокойно да се занимавате с любимото хоби, без да се откъсвате от „работата си“.
Ако нямате време или пари да отидете на фризьор, може да си закупите… прахосмукачка за коса. Електрическа четка с остриета, която е свързана със специален контейнер може да ви подстриже, без дори да има косъм на земята. Е, все пак, изобретателите не гарантират за прическата.
Котката ви е много мързелива, постоянно спи или безсмислено хвърчи из цялата къща? Неуморими изобретатели са направили терлици за котешките лапи. Така, докато бяга или се крие зад мебелите, котето ще може и да позабърше праха, натрупала се там.
Но изданието не е публикувало само съвременни „изобретения“. То цитира „изумителното“ цигаре за пушачите, с които едновременно можете да пушите 20 цигари.
През 1964 година в Германия бе изобретено устройство, което вдига слушалката, когато телефонът звъни. За съжаление, то не можеше да разговаря.
През 30-е години на миналия век в Лондон бяха пуснати в продажба кошарки за бебета, които можеха да се закрепват извън прозореца, за да може детето да подиша свеж въздух.
Сред другите невероятни измислици са дъждобран за под душа, за да не си измиеш козметиката, будилник, който те събужда, галейки те с перце, личен телевизор-очила.
В списъка на глупавите изобретени попада и писателят-фантаст Рон Хабарт, който със своето изобретение е доказал на света, че при разрязване доматът „крещи от остра болка“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *