Кои са най-големите страхове на американците?

Американците се страхуват повече от новите технологии и правителството, отколкото от духовете и зомбитата, установи национално проучване, съобщава БТВ.

Изследването е било осъществено от екип на Калифорнийския университет. От получените данни проличало, че 58 процента от гражданите на САЩ изпитват страх от корупцията в правителството. А едва 4,2 на сто от съгражданите на президента Барак Обама изпадали в паника от това какво ще кажат другите за начина им на обличане.

В проучването са участвали 1 541 пълнолетни граждани и в него били изброени 88 вида страхове. Почти половината от запитаните се бояли от кибертероризма и от източването на тяхна лична информация от правителствени и частни служби.

Сред 10-те най-големи страхове на американците попадат терористичните атаки, биологичните войни, кражбите на самоличност, икономическата разруха, безпаричието и измамите с кредитни карти.

Сред природните стихии, предизвикващи най-големи кошмари при запитаните (34 процента) не фигурират ураганите и земетресенията, а разпространението на опасни болести. Едва 9,7 процента от участниците в анкетата се бояли от духове, а 8,5 процента – от зомбита.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *