Кои са най-добрите университети в света

Компанията за рейтингово оценяванеQS World University Rankings публикува дългоочакваната класация за най-добрите университетите в света. Списъкът е изготвен на база 30 различни специалности, които са най-добре застъпени в отделните висши училища.

Престижният Харвард (Harvard) и тази година е на първо място, водейки в 11 дисциплини. Това е с две повече от Масачузетския технически институт (MIT), с който от години си разменят челното място в различни световни класации.

Оксфорд е топ университет по дисциплините „Английски език и литература“ и „Модерни езиици“. Кеймбридж тази година не присъства на нито една челна позиция по изучавани предмети, пише изданието PrNewsWire.com.

Престижният Нюйоркски университет е номер едно за изучаване на „Философия“, а Станфорд – за „Статистика“. Други учебни заведения с по една водеща дисциплина в САЩ са Уисконският университет при „Комуникационните и медийни науки“, Бъркли (Berkeley) при „Науки за околната среда“.

Сред водещите университети извън САЩ се нареждат Националният университет на Сингапур (NUS)с 8 дисциплини, Швейцарският висш технически университет в Цюрих(ETHZurich)с 4 дисциплини, Университетът в Мелбърн (UM)също с 4 водещи предмета, Университетът в Токио (UT)с 4 дисциплини и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *