Кои са най- спокойните държави в света

За всеки турист е важно, когато посети една дестинация местните там да са добронамерени и спокойни. За щастие, има такива държави по света, където почивката ви ще мине нормално и без излишни нерви и инциденти.

Исландия

Макар да е била ареал на не толкова миролюбивите викинги, днес Исландия е едно спокойно местенце. Според някои класации, островната държава заема първото място като миролюбива държава в света.

Разбира се, тук няма да станете свидетели на купони като в Ибиса. Туристите идват най-вече заради красивите ледници, вулканите и останалите природни гледки, които предлага този отдалечен от Европа остров.

Исландия предага и много културни забележителности, част от които може да откриете в столицата Рейкявик.

Дания

Това е втората държава в Европа след България, която по време на Втората световна война спасява своите евреи. Въпреки че, столицата Копенхаген е окупирана, датчаните издържат на натиска на нацистите.

Родина на детския писател Ханс Кристиян Андерсен, тук може да видите и статуя на неговата Малка русалка. Датчаните са открити и приятелски настроени. Спокойствието е толкова завладяващо, че на моменти може да ви стане и скучно. Народът се придвижда предимно с велосипеди, което е опазило природата и въздуха чисти информира bg-turist.com.

Австрия

В тази централноевропейска държава също ще намерите добронамерени местни жители и спокойствие.

Австрия е родно място на дузина известни класически композитори и музиканти, чиито музеи е задължително да посетите. Музеят на Бащата на психоанализата Зигмунд Фройд, също е предпочитан от по-улегналите и интересуващи се от наука туристи.

А кой не е чувал за Пратера във Виена? Тук може да се забавлявате с дни и пак да не успеете да видите всичко, което ви се предлага. Задължетно трябва да се види и Виенския зоопарк.

Нова Зеландия

Ако имате време и пари хващайте самолета ип раво към Нова Зеландия. От 2007 година насам Институтът за икономика и мир неизменно класира Нова Зеландия на едно от челните места за най-спокойни държави в света.

Изчислено е, че тук процентно затворниците са значително по-малко от много държави по света.

Държавата предлага чудесни условия за туризъм, но и за живот на своите граждани.

Природата е живописна, вината едни от най-добрите и пивки в целия свят, а маорите са изключителна атракция за всеки турист.

Нова Зеландия предлага живописни и спокойни плажове, на които ще се печете с часове, забравяйки за натовареното ежедневие и проблемите.

 

 

Огнян Дечев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *