Кои са 10-те най-добри авиокомпании в света?

Поскъпването на самолетните билети и спадът на качественото обслужване все по-често превръщат летенето със самолет в неприятно преживяване. И все пак все още има авиокомпании, които поставят клиента на първо място. Сайтът Business Insider е изготвил класация на 10-те най-добри авиофирми в света. Методологията на подреждане взима под внимание основно два фактора – дали пътникът се наслаждава на полетите и дали самолетите тръгват и пристигат на време. Вижте по какъв начин е оформена класацията:

10. Thai Airlines. Тайландските авиолинии от години са еталон за качество. Клиентите отбелязват, че екипажът е много любезен и предоставяната храна е доста вкусна.

9. Oman Air. Тази авиокомпания е значително по-малка от повечето свои близкоизточни конкуренти, но бързо набира скорост. Пътниците хвалят особено много удобните седалки в самолетите й.

8. Lufthansa. Най-голямата авиолиния в Европа претърпя бюджетна криза, но все още успява да поддържа реномето си.

7. Korean Air. След редица трагични инциденти през 90-те, тази компания направи редица подобрения и сега заслужено се нарежда сред първите в света.

6. Emirates. Авиолиниите на Дубай се превърнаха в ключов играч в последните години. Пътниците най-много се радват на много опции за забавление в самолетите им – огромни колекции от филми и музика, а има възможност дори за гледане на телевизия.

5. Malaysia Airlines. Заради изчезналият през март Боинг на компанията, нейният имидж пострада сериозно. Не трябва обаче да се забравя, че години наред тя е една от най-добрите в света.

4. Asiana Airlines. Другата голяма южнокорейска компания. Получава високи оценки за отношението на екипажа и удобството, което предоставя.

3. Qatar Airways. Има перфектни оценки за забавление по време на полета и комфорт на седалките. Катарските авиолинии летят до 125 различни дестинации по целия свят.

2. All Nipon Airways (ANA). Най-голямата авиокомпания на Япония. Харесвана от пътниците заради чистотата и безопасността.

1.Singapore Airlines. Не за първи път сингапурските авиолинии заемат първото място в подобна класация. Те са известни с това, че обучават екипажа си да бъде извънредно любезен и грижовен към пътниците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *