Който не знае къде отива…стига другаде

Малка снимка с кратък текст на втора страница в последния брой на вестник „Шоу” ме накара да зяпна от изненада. Въпросите дойдоха по-късно. На нея се вижда нещо невиждано – „Мерцедес” S-класа се е сринал надолу по стълбите пред Националния стадион „Васил Левски”. Дотолкова нелепо, че в първия момент си помислих, че е монтаж. Оказа се обаче, че си е жива истина. Нещо повече, мерцедесът се оказал на новоизлюпения шеф на Управителния съвет на Национална спортна база Теньо Тенев, тръгнал за първи работен ден към стадиона на новата длъжност. Човекът сам си управлявал луксозното возило.
Простено е, когато си нов на висока длъжност да не знаеш точно на кой етаж се намира кабинета ти. Но когато се готвиш да управляваш спортните бази на държавата и тръгнеш по този начин към входа на стадиона, т.е. на работното си място, това е друго нещо.

Националният стадион «Васил Левски” е едно от най-известните места в София и да тръгнеш по стълбите към централния вход с кола е отвъд смешното и нелепото. Да не говорим, че първият невинен пешеходец по тези стълби би останал под бронята на автомобила.

Не е известно също така защо в тая липса на пари и в държавата и в спорта един председател на УС трябва непременно да кара «Мерцедес” S-класа и в какво ли трябва да се вози при това положение министърът?
Изобщо така се получава понякога по стълбите надолу. Тенев можеше и да използува специалният асансьор за коли, но няма да кажа къде се намира.

Изобщо в случая можем да допълним мъдростта, че който не знае къде отива, обикновено стига някъде другаде. Сега не е зле да добавим: «И който не знае откъде да мине…”

Евгени Петров
БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *