Кой спортист е най-скъпата „търговска марка“

Роджър Федерер е спортистът с най-добра и силна „търговска марка“ за втора поредна година. Това сочи класацията на списание „Форбс“.

Експерти на изданието са оценили марката на 36-годишния швейцарски тенисист на стойност 37.2 млн. долара, на колкото възлизат доходите му от реклама. Това е с 3.3% повече в сравнение с миналата година, съобщава БГНЕС.
На второ място в класацията се нарежда звездата на баскетболния отбор „Кливланд Кавалиърс” ЛеБрон Джеймс, който е рекламно лице на редица световноизвестни марки.
Трети е ямайският лекоатлет Юсейн Болт, който през тази година сложи край на спортната си кариера.
Извън челната тройка в тази класация остана футболистът на „Реал Мадрид” Кристиано Роналдо, чиято марка е оценена от „Форбс” на 21 млн. долара. Португалецът обаче все още е най-скъпоплатеният спортист в света. Той печели по 88 млн. долара годишно, информира economic.bg.
В топ 10 на най-скъпите марки в категория „атлет“ попадат още голф играчите Фил Микелсън, Тайгър Уудс и Рори Макилрой, състезателят по крикет Вират Коли, звездата на „Барселона” Лионел Меси и баскетболистът на „Голдън Стейт Уориърс” Стеф Къри.

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *