Коли на старо – сега е моментът за купуване!

Не се колебайте! Купувайте!

Ако ви трябва автомобил на старо, сега е моментът да се насочите към германския пазар. На какво се дължи това и какви са средните цени, за които можете да си намерите прилично возило, ще научите от следващите редове.

Поради така наречената премия за претопяване, която беше отпускана през миналата година от германското правителство, със старите си автомобили се разделиха милиони шоьори. Те си закупиха нови коли – предимно малолитражнии малогабаритни градски возила, които са по-икономични за поддръжка и каране.
В очакване да бъдат купени
Цените са рекордно ниски! Все още
Стимулът от 2 500 евро, срещу който бяха предавани за претопяване автомобилите, навършили минимум осем години, се оказа доста привлекателен за германските шофьори. В резултат на товаобаче залежаха редица употребявани автомобили, а автокъщите се видяха принудени да обявяват какви ли не рекламни акции и финансови примамки, за да се отърват от наличните си автомобили втора употреба.
Затова, който е решил да си купува кола на старо, не бива да се колебае прекалено дълго. Цените им в момента са на рекордно ниско ниво. Според наблюдателите стабилизация на цените ще настъпи още към средата или края на годината, затова всяко изчакване би било грешно.
Мерцедес на 4 години за 14 000 евро
По-скъпите марки автомобили в момента са много по-изгодни от обикновено. Един VW Touran дизел с мощност 140 конски сили, произведен през 2006 година, в момента може да се закупи за около 15 000 евро. Лимузината от среден клас на Мерцедес C 230 с мощност на мотора от204 конски сили, също произведена през 2006 година, се намира дори за 14 000 евро.
Цените за старите автомобили спаднаха през 2009 година общо с близо 10% в сравнение с предходната година. Най-малко засегнати от намаленията бяха най-малките и малките автомобили, чийто минус беше от1 до 5 процента. Затова пък горният класавтомобили отбеляза обезценяване с над 11%, а джиповете – дори с 13 на сто.

Дойче веле

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *