Колко злато притежава Tether?

На 12 май 2023 г. Габор Гурбач заяви, че златото става все по-важно за Tether Limited, емитента на USDT.

Гурбач отбелязва, че Tether започва да доминира пазара на благородни метали, като има приблизително $3.4 милиарда златни резерви, които я правят значим играч в сектора. Той споменава, че Tether Gold (XAUT), най-голямата стабилна монета, обвързана със злато и емитирана от Tether, е обезпечена с около $500 милиона. Това означава, че дялът на златото в резервите на Tether е с 127% по-голям от този на Биткойн (BTC), който представлява само $1.5 милиарда от активите на Tether.

Гурбач вярва, че тази комбинация от злато и Биткойн служи като надежден хедж срещу потенциални пазарни кризи и непредвидени събития.

Стои си да се спомене, че Гурбач работи като консултант за Tether, както е посочено в биографията му в Twitter. Освен своето мнение за Tether, той предлага портфейлите да разпределят 5-10% от средствата си в злато, Биткойн и суровини.

Благородните метали са известни с ниска волатилност в сравнение с други инвестиционни опции, достъпни за инвеститорите на дребно и корпоративните инвеститори.

.dark-mode .read-more {background-color: #343a40 !important;}

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Тази меме монета върви към нулата според популярен анализатор

Междувременно, пазарната капитализация на Tether се е почти възстановила от загубите си след срива на Terra (LUNA) преди година. В момента пазарната капитализация на Tether надхвърля $82 милиарда, което е малко по-малко от най-високата стойност за всички времена от $83 милиарда. Също посочва, че според последните си публични отчети Tether Limited отчита впечатляваща печалба от $1.5 милиарда през първото тримесечие на 2023 г.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *