Колко струват правилата на ЕС

Спазването на правилата на ЕС е струвало на всяко британско семейство по 4912 лири през последните 11 години, съобщи Ройтерс, като се позова на проучване на смятания за „евроскептичен“ мозъчен тръст „Оупън юръп“.
Миналата година разходите за спазване на действащите в ЕС нормативи са намалели като част от общите регулаторни разходи, но въпреки това тази сума „е очевиден аргумент в полза на възможно най-широкото използване на нормативи на национално и местно равнище“, изтъква „Оупън юръп“ в доклада си.
Освен това, посочват авторите, размерът на регулаторните разходи показва, че усилията за либерализиране трябва да бъдат съсредоточени на равнище Европейски съюз.
Европейската комисия изпълнява някои полезни инициативи за намаляване на регулаторните режими, макар че според преобладаващото схващане в Брюксел наличието на повече от тях е символ на по-високо ниво на интеграция, твърдят анализаторите от „Оупън юръп“.
От 1998 г. въвеждането и прилагането на регулаторни механизми е струвало на британската икономика 176 млрд. лири, като 71% от общата сума са разходи, направени за постигане на съответствие с европейското законодателство, твърди в проучването си „Оупън Юръп“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *