Колко струва трудът в България?

Обява за работа в ученически стол в „Люлин“ предизвика истински скандал в социалните мрежи. Потребителите бяха възмутени от размера на заплащането – 470 лева за пълен работен ден.

 

Щом толкова пари плащат, представете си какво ще е качеството на храната за децата“, възмущава се интернет потребител. Всъщност се оказа, че на такава заплата работят много хора, които са търсели начин за препитание и накрая – поради възраст или невъзможност да си намерят друго, просто са се примирили. „Сега искам пък аз да ви шашна, работя в детска градина, в престижен квартал на София, като главен готвач за 230 деца по списък.. С всичките му отговорности, бумаги и готвене… за 506 лева.
Е, смятате ли, че съм нормална? Ако някой може да ми предложи нещо по-леко от тази работа, но толкова сигурно, нека ми пише! На 53 години съм, химик по образование“, пише Даниела и веднага следва въпросът – как се справяте? На който тя отговаря – ами с много труд и лишения, но не знам вече къде биха ме взели на работа, информира blitz.bg.
Друг възмутен потребител, също държавен служител, разказва: „От 14 години съм държавен служител и заплатата ми е 800-900 лв и да, точно утре във почивка, но отивам в Кресна да спасявам хора за тези пари. И не ми казвайте как и с колко си гледам децата, щото даже парите са и по-малко.“
financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *