Кольо Парамов: Заданието към „Аликс партнърс” е направено умишлено неграмотно

Заданието към „Аликс Партнърс“ за КТБ е направено умишлено неграмотно, неточно, неясно и безобхватно, каза бившият главен ревизор на БНБ Кольо Парамов в интервю за BTV.

„Това задание не прави чест на българската администрация, не прави чест на БНБ, на Фонда, на държавата, на Министерство на финансите, да не говорим за другите органи, най-вече прокуратурата – да подложат под съмнение целия народ и цялата държава, заради това, че са поставили задачата некадърно, а са платили за 600 страници цели 22 млн. долара“.

От тук нататък тръгва поетапността – имаме един съставен документ, пратен преди пет месеца и три дни, едно никакво действие. Документът трябваше да бъде предаден на петия ден и на прокуратурата, и на БНБ, и на финансовия министър, и на парламента, на председател на бюджетна комисия и всички трябваше да се запознаят в директен план с този доклад. Не само това – от този доклад трябва да бъдат набелязани мерки и досега прокуратурата трябваше да започне да работи. Прокуратурата не работи абсолютно нищо, забърка цялата каша с КТБ, подхлъзна България да плати 4 милиарда и още толкова тепърва и се занимаваме с всички други глупости, но не и със съществена, качествена и последователна работа по този проблем“, отбеляза Парамов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *