Командирът на бунтовническите сили в Либия е бил застрелян

Той каза, че Юнис е бил убит преди да се яви пред комисията разследваща военни въпроси и че ръководителят на въоръжената група, която е стреляла срещу него, е бил арестуван от бунтовническите сили за сигурност.
Получихме информация днес, че Юнис и двама от неговите бодигардове са били застреляни, след като той беше извикан да се яви пред съдебна комисия, разследваща военни въпроси
Юнис беше част от групата, участвала в преврата през 1969 г., който доведе Кадафи на власт, напомня Ройтерс. Той беше министър на вътрешните работи, докато през февруари тази година премина на страната на бунтовниците. Името му беше замесено в спор за лидерството на бунтовническите сили, тъй като някои бунтовници трудно приемаха факта, че военният лидер до неотдавна е бил близък с Кадафи, отбелязва агенцията. Абдел Джалил описа Юнис като „един от най-големите герои на революцията от 17-ти февруари“, датата, която маркира началото на протестите срещу режима на Кадафи.
Ройтерс съобщи вчера, че Преходният национален съвет /ПНС/ е отзовал Юнис от фронтовата линия. Причината за отзоваването му не беше обявена, но според слухове в Бенгази той е заподозрян, че е преговарял тайно с представители на правителството на Кадафи, посочва агенцията. Домът на Юнис в Бенгази беше охраняван от въоръжени охранители.
Скоро след като смъртта на бунтовническия лидер беше обявена, три експлозии разтърсиха центъра на либийската столица Триполи, отбелязва ДПА.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *