Компания за Биткойн ваучери получи подкрепа на Джак Дорси за $6 милиона.

Тази инвестиция демонстрира ангажимента на Дорси за постигане на напредък в света на криптовалутите. Компанията Azteco бе създадена през 2014 г. и идентифицира значителна липса на глобален банков достъп – над 2 милиарда смартфон потребители не разполагат с редовни финансови услуги. За да реши този проблем, Azteco разработи практическо решение, използвайки Биткойн като сигурна и рентабилна алтернатива.

С помощта на своята технология Azteco дава възможност на населението без банкови услуги да съхраняват стойности, да извършват транзакции и да получават достъп до кредити, без да се нуждаят от традиционна банкова сметка. Сайтовете на доставчиците на Azteco са наричани „банкомати без банкомати“. Компанията твърди, че закупуването на Биткойн е толкова просто, колкото закупуването на ваучер за мобилни телефони. През 2019 г. Azteco заяви, че не изисква проверки, свързани с опознаване на клиента (KYC), опростявайки процеса за потребителите, които се интересуват от навлизане в света на дигиталните валути.

Дорси изрази своето възхищение от мисията на Azteco като движеща сила зад тази инвестиция. Той наблегна на големия размер на небанкираното население и на потенциала за преодоляване на пропастта с помощта на наличните технологии и ресурси. Според съоснователя на Azteco, Пол Фъргюсън, полученото финансиране ще катализира усилията на компанията за активизиране на пазара и усъвършенстване на продукта. Този тласък ще даде възможност на Azteco да се ангажира ефективно с потребителите, фокусирайки се върху Латинска Америка и Европа, като по този начин ще засили влиянието си в индустрията. Кръгът на финансиране включва инвестиции от Lightning Ventures, Hivemind Ventures, Ride Wave Ventures, ALeka Capital и Visary Capital.

Участието на Дорси в пространството на криптовалутите продължава да присъства в заглавията на медиите. Block, компанията за разплащания, наскоро обяви плановете си да направи революция в добива на Биткойн, като разработи специализиран силиций за хардуер за добив.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *