Компенсират служители с непълно работно време

В началото на март се очаква стартът на програмата за компенсиране на служители, работещи на непълно работно време, съобщи заместник-министърът на труда Димитър Димитров по време на работна среща в Хисаря. Мярката ще даде възможност на близо 19 хиляди работници от индустрията и услугите да получават допълнително до 120 лева към заплатата си, обясни Димитров и допълни:
„Това е възнаграждение за намалено работно време за пълен месец. Напълно е възможно един работодател да е предвидил намалено работно време за два месеца и в средата на третия месец той да получи поръчка и да възстанови нормалния работен ден на своите работници”.
Компенсацията може да се използва в срок до 3 месеца. Според проучване на социалното министерство около 55 предприятия са заявили интерес да включат в мярката 7500 служители. Бюджетът на програмата е на стойност 6,8 милиона лева, но може да бъде увеличен чрез пренасочване на ресурс от други програми. В края на март ще бъде направено първото преразглеждане на средствата по програмите в националния план за действие по заетостта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *