Консолидация за еврото в очакване на IFO индекса

Търговията вчера не предложи интересно развитие при основните валути, като доларът консолидираше загубите си в очакване на по-важни данни към края на седмицата. Като цяло единната валута се върна под 1.2300 и към края на американската сесия дори реагира доста агресивно на новината, че Иран е смекчил до известна степен позицията си и е склонен да води преговори с международните организации във връзка с ядрената си програма. Това върна еврото към минимумите за сесията около 1.2260, но интересът бързо се ограничи и единната валута се възстанови към 1.2300 областта.

За деня най-важният анонс беше за CBI поръчките (индустриални поръчки) от Великобритания, но проучването разкри, че британските производители все още изпитват немалки проблеми и нивото на поръчките е под обичайното. Слабото индустриално проучване обаче не промени съществено пазарната ситуация и паундът остана стабилен спрямо долара, тъй като фокусът на вниманието в момента е насочен в друга посока. Нововъзникналите притеснения сред инвеститорите за двойния дефицит в САЩ, за който някои официални лица напомниха, поддържа негативната среда за долара, който след приключването на кампанията на ФЕД по нормализиране на лихвите ще бъде уязвим от гледна точка на свеж приток на капитал.

Днес най-важният анонс ще бъде на IFO индекса от Германия, а пазарният консенсус очаква поредното повишение до нов няколкогодишен максимум. Това безспорно ще подхрани и спекулациите за по-високи лихви в еврозоната, но към този сценарий трябва да се подхожда внимателно, тъй като официални лица от монетарните власти продължават да напомнят на пазара, че ЕЦБ далеч не възнамерява да започва кампания, подобна на проведената през последната година от Федералния резерв.

EURUSD Close 1.2275 High 1.2324 Low 1.2258

Няма съществена промяна, след като еврото реализира важен пробив над 1.2225 зоната, което е сигнал, че има възстановяване на възходящия натиск за движение към 1.2410 областта на първо време, която се дефинира от 32.8% Фибо ниво на спада от 1.3660. Но като се има предвид състоянието на дневните индикатори за момент пробивът над 1.2410 е реална възможност, което ще постави на прицел 1.2480 и 1.2580 нивата. В непосредствен план доларът конслидира загубите си като подкрепа има при 1.2260, следвана от 1.2145. Само под последното ще има възможност за по-дълбока корекция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *