Конфискация на криптовалути във Великобритания

Това предложение се разглежда в светлината на наскоро приетите разпоредби, които установяват стандартни практики за транзакции с дигитални активи.

Данъчната служба на Обединеното кралство очаква да получи приблизително 12 милиона паунда от индивидуални данъци върху криптовалутите.

Понастоящем парламентът разглежда потенциални изменения на законодателството за пряко събиране на дългове (DRD), което понастоящем позволява на HMRC да изземва средства от банковите сметки на лица, укриващи данъци.

Предложеното изменение, изложено в нов консултативен документ, ще позволи на HMRC да получи достъп до попечителски портфейли и сметки в PayPal.

Въпреки че крипто борсите не могат да ограничават депозитите на потребителите, те могат да ограничават потребителите да конвертират средства в традиционна валута или да ги прехвърлят в друг портфейл.

Заинтересованите страни изразиха увереност, че HMRC ще направи отговорна преценка по отношение на използването на съществуващата DRD, като по този начин ще избегне всякаква злоупотреба с привилегиите на дигиталните портфейли.

За да разработи предложението и да идентифицира потенциалните предизвикателства при прилагането му, правителството планира да проведе консултации с „операторите на портфейли“.

През последния данъчен сезон HMRC събра приходи в размер на 787 милиарда паунда (994 милиарда долара).

Криптовалутите вече ще бъдат включени в индивидуалните данъчни декларации, което ще доведе до приблизително 12 милиона паунда увеличение на приходите от данъка върху капиталовите печалби.

Правоприлагащите органи, като Лондонската столична полиция, вече разполагат с възможността да конфискуват криптовалути, свързани с престъпни дейности.

През предходната година агенцията разби операция за трафик на наркотици чрез проследяване на крипто транзакции между износителя и вносителя, което доведе до конфискуването на незаконни дигитални активи на стойност близо 400 милиона долара.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *