Костов вика Борисов в НС да обясни идеите си за спасяване на ЕС

По време на официалното си посещение в Прага преди дни Борисов предложи в присъствието на чешкия премиер страните, в които дефицитът надхвърля 3%, да намалят пенсиите и заплатите до равнишщето на българските и така да 1-2 години „да си решат проблема“.
„Предлагам да дойде, защото реакциите на българите, обитаващи Европа, които стигат до мен, са съвсем разнопосочни – едните са в потрес, а другите считат, че министър-председателят се шегува. Разбирам, че подобно послание търси лумпенизирани слушатели сред българските избиратели, но е добре той да дойде тук и да изложи плана си в подробности“, заяви днес Костов, цитиран от Дарик радио.
„Виждам, че председателят на социалната комисия (Драгомир Стойнев от БСП – бел. ред.) се смее, сигурно на идеята за пенсиите. Изобщо идеите, които той излага, щом са предизвикали такива полярни реакции сред хората, е добре да бъдат казани и тук, да видим какви реакции ще предизвикат сред народните представители“, каза още бившият премиер от парламентарната трибуна.
Предложението му обаче не бе гласувано, предаде „Фокус“.
Председателят на парламента Цецка Цачева отново повтори на депутатите, че парламентът не излиза във ваканция и че по време  на прекратените заседания от 12 до 21 октомври, което беше гласувано вчера само от мнозинството заради предизборната кампания, продължават да текат срокове за промени на законопроекти между първо и второ четене.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *