Крайен срок за преместване на средствата на клиентите на Signature Bank в крипто валута

Според информация от FDIC, сделката между New York Community Bancorp (NYCB) и Signature Bank, която беше финализирана на 19 март, не включва около 4 милиарда долара депозити, свързани с бизнеса за дигитално банкиране на Signature Bank.

FDIC потвърждава, че депозитите принадлежат на крипто клиенти

Представител на FDIC заяви, че агенцията е свързала се с вложителите на Signature, чиито депозити не са включени в офертата на NYCB, и потвърди, че тези депозити принадлежат на крипто клиенти.

Всички затворени сметки ще бъдат компенсирани с чек на адреса, който е регистриран в системата на банката. Всеки, който има средства, в депозитите на Signature, но не може да ги прехвърли, трябва да се увери, че посоченият от него адрес е актуален.

Съдбата на Signet Bank, платформата за плащания, която използва блокчейн технология за безплатни и безлимитни транзакции в реално време, все още е несигурна.

В един свят, който продължава да се развива в областта на криптовалутите, банките и регулаторите се борят да бъдат в крак с промените. В резултат на това, някои банки, които обслужват крипто клиенти, са били принудени да затворят. Signature Bank е една от тези банки, а клиентите й на крипто валути имат до 5 април, за да прехвърлят своите средства, след което тези сметки ще бъдат затворени от FDIC. Съдбата на платформата за плащания на Signet Bank все още е несигурна.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *