Кратки финансови новини от 06.05.2015 г.

•Бившата шефка на Hewlett-Packard Карли Фиорина обяви в ефира на телевизия АВС, че се кандидатира за президент на САЩ, предаде Bloomberg. Фиорина смята, че е най-подходяща за този пост, тъй като по-добре от останалите разбира как функционира икономиката. По-рано в предизборната надпревара се включиха сенаторът от Тексас Тед Крус, представителят на Кентъки в горната камара на американския Конгрес Ренд Пол и сенаторът от Флорида Марко Рубио.

•Goldman Sachs продава въгледобивните си предприятия в Колумбия, пише The Wall Street Journal, позовавайки се на добре запознатите с преговорите източници. Причините за продажбата са комплексни: работническите протести, законът за опазване на околната среда, падналите световни цени на въглищата и нормативите, според които инвестиционните банки не могат да притежават предприятия за добив на суровини над определени квоти.

• Бившият финансов министър на Швеция Андерс Борг предупреди сегашното ръководство на страната за рисковете от «прекомерното укрепване на шведската крона», съобщава Bloomberg. Борг призовава ЦБ внимателно да следи колебанията на валутния курс, да провежда твърда монетарно-кредитна политика и да не позволява на националната валута да укрепне твърде силно.

Подбор и превод – Ваня Йочева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *