Кратки финансови новини от 14.05.2015 г.

•Facebook повиши от вчера заплатите на всичките си извънщатни сътрудници. Сега минималното им дневно възнаграждение не може да падне под $15. Въвежда се платен годишен отпуск минимум 15 дни. За онези от тях, които не могат да ползват отпуск за гледане на дете, е предвидена еднократна помощ от $4000.

•Bloomberg съобщи условията на международните кредитори на Гърция, за да ѝ се отпусне нов заем. Гръцкото правителство трябва да снижи разходите с €3 млрд., за да може в края на годината бюджетът да излезе на първичен профицит 1% от БВП.

•Apple остана лидер в рейтинга на най-скъпите брандове, съставян от Forbes. Компанията оглавява този списък за пета поредна година, като цената на бранда ѝ е нараснала през последната година с 17% до $145,3 млрд, което е двойно повече от следващите я в рейтинга. Второ място заема Microsoft ($69,3 млрд.), трето – Google ($65,6 млрд.), четвърто – Coca-Cola ($56 млрд.), пето – IBM ($49,8 млрд.). Първото място в списъка на компаниите, чийто бранд е поевтинял за годината, получава McDonald's – цената на нейния бранд е паднала с 1% до $39,5 млрд.

Подбор и превод – Ваня Йочева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *