Кратки финансови новини от 16.02.2015 г.

• Американската петролна компания ConocoPhillips планира да продаде своите предприятия в Западна Канада, които представляват около 20% от мощностите й, предаде Bloomberg. В тях се добива около 31 хил. барела петрол дневно.

• Основателите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин заявиха, че през следващите две години може да продадат част от своите акции на стойност $4,4 млрд., съобщава Financial Times. Така след продажбата им те ще контролират 52% от гласовете на акционерите.

• Международната рейтингова агенция Fitch понижи кредитния рейтинг на Австрия от ААА на АА+ във връзка със значително нарасналия държавен дълг на страната, се казва в съобщение за пресата, цитирано от ВВС.

• Десетки хиляди излязоха вчера на митинг в Атина преди започващото днес заседание на Еврогрупата. Активистите изразяват подкрепата си за линията на новото правителство за прекратяване на мерките на строги ограничения и преразглеждане на гръцкия дълг към ЕС, информира ВВС. Около две хиляди излязоха и по улиците на Париж с подобни лозунги, но европейските медии твърдят, че като цяло в ЕС идеята за преразглеждане на гръцкия дълг не се ползва с голяма популярност.

Подбор и превод – Ваня Йочева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *