Кратки финансови новини от 26.03.2015 г.

* Най-големият акционер в Лондонската фондова борса (LSE) Borse Dubai реши да продаде целия си дял от LSE, който представлява 60,4 млн акции или 17,4% от общия брой, предаде Reuters. Дубайският пакет се оценява на $2,23 млрд. Продажбата е възложена на Bank of America Merrill Lynch, Barclays и Nomura. Борсата на Дубай придоби 28% от акциите на най-старата борса в Европа през септ. 2007 като част от сделката по обединението на Nasdaq с шведската OMX Group.

* Анализаторите на Bank of America Merrill Lynch препоръчват да се инвестира в злато, тъй като предполагат, че падането на долара ще повиши цените на златото до $1300 за унция, съобщи Bloomberg. «Понеже доларът осъществява корекция надолу, а пазарът на US Treasuries става «бичи», златото би трябвало да поскъпне». Агенцията показва резултати от анкета, проведена сред инвеститори от компания ETF Securities. Повечето от тях предполагат, че златото ще се търгува в диапазона $1250-1400 за унция. В момента цената му е около $1210.

* Петролната компания Schlumberger Oilfield Holdings Ltd. е глобена да заплати на САЩ $232,7 млн. за сътрудничество с Иран и Судан без разрешението на американските власти, съобщава Reuters. Регистрираната на Британските Вирджински острови компания официално може да работи в Иран и Судан, но тексаският ѝ клон няма такива права.

Подбор и превод – Ваня Йочева

Подбор и превод – Ваня Йочева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *