Краун Ейджънтс оставя над 350 препоръки на финансовото министерство

Списък с повече от 350 препоръки ще остави консултантската агенция Краун Ейджънтс в края на работата си с финансовото министерство, съобщиха от ведомството. Снощи се е провело последното заседание на Комитета на заинтересованите страни по Програмата на Краун Ейджънтс за модернизация на българската финансова администрация. Този комитет, който заседава на всеки три месеца, беше важен форум за дискусии със заинтересованите страни по програмата относно нейното изпълнение, възникнали нужди, изисквания и препоръки.

Около две трети от направените препоръки вече са в ход на изпълнение. Консултантската фирма изпълнява проекти от 2001 г. насам за реформи в Агенция „Митници” и Националната агенция за приходите. Целта на списъка е да осигури устойчивост на постигнатите резултати, според програмния менидъжър Дейвид Смит. Според него – ефектът от работата на фирмата все още не е напълно почувстван у нас. Всички мерки и пропоръки целят да подобрят икономическата ситуация у нас и да се решат проблемите при събирането на ДДС и други данъци.
Разбира се, ние редовно сме представяли нашите доклади и препоръки по време на изпълнението на програмата, но този главен списък, който ще бъде комбинация от всички важни теми и препоръки, символизира усилията ни да осигурим устойчивост на постигнатите резултати, каза Ръководителят на екипа на Краун Ейджънтс Джон Браун.
Високо оценяваме работата, извършена в рамките на договора, и препоръките, които Краун Ейджънтс направиха към агенциите и към Министерството на финансите, заяви Румен Порожанов, Началник на кабинета на финансовия министър.
Програмата за модернизация на българската финансова администрация започна през м. юни 2007 г, след 6-месечно прекъсване след края на предишния митнически проект. Текущата програма е на значително по-ниска стойност от предишната, но обхватът на дейностите по нея бе значително разширен, за да включва всички аспекти на процеса на подобряване събираемостта на държавните приходи.
Последният договор с с консултантите беше прекратен от Симеон Дянков с основен мотив „съкращаване на разходи”. Той беше сключен от предишното правителстово и е на стойност от 3.9 млн. британски лири.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *