Кредитната криза отмъкна над 11,5 млн. долара на UBS

Швейцарският финансов гигант UBS обяви загуба от 11,535 млн. долара за първото тримесечие на 2008 година. За същия период на миналата година банката отчете печалба в размер на 3,031 млн. долара.

Причините за негативните резултати са много, твърдят от финансовата институция. Проблемите на финансовия пазар в САЩ, причинени от кризата в ипотечното кредитиране и разпрострели се върху други кредитни позиции. Това развитие на нещата доведе до загуба от 19 млн. долара за банката по тези позиции. Тримесечието се характеризираше и с по-слаба активност на капиталовите пазари, рязко намаляване на сливанията и изкупуванията, допълват от банката.

По време на трите месеца в началото на тази година станахме свидетели на поевтиняване на американския долар и британския паунд спрямо швейцарския франк, обясняват още от UBS.

UBS очаква условията във финансовия сектор да останат трудни, икономическият климат в световен мащаб да продължи да е неблагоприятен, по-бавно „трупане на богатство”, слаба активност и в търговията, и на капиталовите пазари. Това ще накара UBS да е много внимателна при управлението на разходите и ресурсите,се казва в прогнозата на банката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *