Кремиковските работници отлагат протеста за понеделник

Насроченият за днес протест на работниците от „Кремиковци” се отлага за понеделник – 16 ноември.
Това каза лидерът на ФСО „Металурзи” Людмил Павлов, цитиран от „Фокус“, часове, след като вчера обяви, че 3000 служители ще излязат днес на протест.
„Надяваме се днес да се проведе среща с министър-председателя Бойко Борисов”, посочи Павлов. Той уточни, че протестът се организира само от едната синдикална организация – тази на „Подкрепа” и в организацията му не участват представителите на КНСБ и ФСО „Металици”, представлявани от Васил Яначков.
От днес металурзите са получили разрешение от Столичната община за организирането на протестите.
Вчера синдикатите са имали среща с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайков, на която отново са заявили, че най-добрият вариант за изход от кризата в комбината е осъществяването на оздравителния план на дружеството, който предвижда капитализация на дълга.
По повод на вчерашното изказване на министъра на околната среда Караджова, Людмил Павлов посочи, че в оздравителния план ясно са разписани екологичните мерки и средствата, необходими за изпълнението им, предаде БТА. Изказване, че оздравителният план не е законосъобразен, защото в него липсват екомерки, може да означава, че министърът не е запозната с документите, каза Павлов.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *