”Кремиковци” отново на простест

В 9.00 часа днес на площад “Св. Александър Невски” започва протестът на металурзите от комбината „Кремиковци”.
Протестните действия са организирани от ФСО “Подкрепа” – “Кремиковци” АД. Според синдикатите ликвидацията на „Кремиковци” е най-неодобрителният вариант, който може да се предложи, както заяви енергийният министърТрайков. „Новите управляващи явно не са чели оздравителния план на „Кремиковци”. И министърът на икономиката, и министърът на екологията, и министърът на финансите е трябвало да прочетат оздравителния план. При срещите си с тях разбрахме, че явно не са го погледнали”, каза тази сутрин председателят на федерация „Металургия” към КТ „Подкрепа” Людмил Павлов пред PRO.BG, предаде БГНЕС.
Той допълни, че по време на разговорите с министър Трайков, не е имало един аргумнт от негова страна, защо се стига до искането за ликвидация на металургичния комбинат „Кремиковци”.
„Не мога да приема, че без аргументи и перспектива 3000 души ще останат без прехрана”, подчерта Павлов.
Според него единствената алтернатива за металургичния комбинат е именно оздравителен план, като по този начин ще се запазят тези 3000 работни места. „Дълговете към кредиторите на дружеството са близо два милиарда лева. Ако се отиде към ликвидация, тогава вече не говорим за никакви пари. Ако искат да прикрият някои следи за дълговете – нека ликвидират комбината”, каза Павлов.
Той се надява синдикатите да проведат още една среща с премиера Бойко Борисов, защото до момента при разговорите с тях министър-председателят не е споменавал, че „Кремиковци” ще бъде закрит.
„Ако го е казал някъде другаде, надяваме се при следваща среща с нас, да се разберем. Не приемам ликвидацияга за нормално решение на държавата”, подчерта председателят на федерация „Металургия” към КТ „Подкрепа” Людмил Павлов.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *