„Кремиковци“ ще понесе огромни щети от спирането на газта

Спирането на газоподаването ще доведе до безвъзвратно унищожаване на мощности в „Кремиковци“, съобщи синдикът на комбината
Разходите за газ на Кремиковци са нищожни в сравнение с щетите, които ще понесе оборудването на комбината, ако газоподаването към него бъде спряно утре. Това заяви в предаването председателят на федерация „Металици“ към КНСБ Васил Аначков, цитиран от bТВ.
„Щетата ще бъде огромна – коксовите батерии категорично ще излязат от строя, а те струват стотици милиони. Освен това кауперите на доменните пещи, миксера…това са съоръженията, които ще понесат преки щети, а от там нататък връщането към живот на комбината при евентуален, успешен оздравителен план ще бъде изключително трудно и с много повече средства, което естествено ще постави пред много голяма въпросителна всеки кандидат да се наеме с изпълнението на оздравителен план”, съобщи Васил Яначков.
„Спирането на газоподаването не го прави „Кремиковци“, а „Булгаргаз“, поради задълженията, които е натрупало „Кремиковци“ и които не ги обслужва текущо към настоящия момент“, отвърна Цветан Банков, синдик на комбината. Спирането на газта ще доведе до безвъзвратно унищожаване на мощности в „Кремиковци“, допълни синдикът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *