Кремъл създава нова партия, ориентирана към бизнеса

Кремъл възнамерява да създаде нова политическа партия, която да споделя възгледите на консервативните бизнес кръгове, предаде ДПА, като се позова на руски медии. Според източник от правителството сегашната партийна конфигурация не е достатъчно либерална и затова не се харесва на бизнес средите в Русия.

Има информации, че дъщерята на бившия руски президент Борис Елцин Татяна Дяченко може да бъде помолена да стане лице на новата формация. Президентът Дмитрий Медведев намекна през октомври 2009 г. след белязаните от твърдения за измами местни избори, че партийният спектър може да се разшири, допълва БТА.

Новата партия вероятно ще има за задача да осъществи идеите на Медведев за модернизация на руската икономика. Първоначално тя ще бъде нещо като клуб към оглавяваната от министър-председателя Владимир Путин управляваща партия „Единна Русия“, която претърпя загуби на местните избори през уикенда. Очаква се новата формация да се превърне в същинска партия в течение на тази година.

Според руски медии Кремъл вероятно ще покани богати бизнесмени и олигарси да се включат в новата партия, след като тя бъде учредена, отбелязва ДПА.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *