Кризата в еврозоната ще удари силно Великобритания

Тази констатация е  въпреки дълбокото облекчение, което почувстваха световните финансови пазари, след като Атина състави ново правителство, а италианските депутати подкрепиха тежките рестриктивни мерки, пише британският вестник „Гардиън“, цитиран от Агенция „Фокус“.
Въпреки знаците, че политическата безизходица в Италия, която предизвика паника в инвеститорските среди, може да е близо до своето разрешаване, Камерън подчерта, че все още има „голяма въпросителна“ относно бъдещето на единната европейска валута.
Финансовият министър Джордж Озбърн пък описа събитията на континента като „опасни“ и добави, че „няма съмнение, че британският икономически ръст и британският трудов пазар са били засегнати от случващото се в еврозоната“.
Следващата седмица крехкото състояние на британската икономика отново ще излезе на дневен ред с последните данни, които вероятно ще потвърдят, че съкращаването на държавни работни места и сривът на доверието в бизнес средите са предизвикали бързо увеличаване на безработицата.

Финанси

 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *