Кризата в Европа не е преодоляна, докато не се реши проблемът с безработицата, заяви Лагард

Международният валутен фонд (МВФ) призова 18-те страни от еврозоната да продължат с планираните реформи за банков съюз, за да поставят основите на нов растеж и създаването на нови работни места, предаде „Асошиейтед прес“.

Ръководителката на МВФ Кристин Лагард посочи днес, че еврозоната трябва да укрепи институциите си, за да стабилизира финансовия си пазар и да намали „изключително вредната връзка“, при която затруднените банки разклащат по-слабите държавни финанси.

Лагард настоя еврозоната да продължи с плана си за създаване на общоевропейски орган за закриване или преструктуриране на затруднени банки.

Европа се подобрява и върви към положителен растеж, заяви Лагард в реч пред мозъчния тръст „Център за европейска политика“ в Брюксел, допълва ДПА.

Докато обаче последиците от безработицата не се преодолеят, не можем да говорим за край на кризата, посочи още Лагард, изтъквайки високите равнища на дългосрочна безработица и големия дял на безработни на възраст под 25 години, особено в Южна Европа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *