Кризата в Украйна доведе до 4-месечен връх на златото

Златото е близо до 4-месечния връх след руската интервенция в Украйна, която доведе до покупки на метала, тъй като инвеститорите търсеха сигурност и намалиха експозицията си в по-рискови активи като например акциите. Жълтият метал обаче се нуждае от помощ от физическия сектор, за да задържи печалбите, които реализира след пробива на нивата от 1350 долара, обобщават анализаторите на Бул Тренд Трейдър.

Златото нарасна с повече от 12% от началото на годината след обезценката през 2013 с 28%, която дойде при перспективите за възстановяване на световната икономика. В момента цената е 1350 долара при покачване вчера на 1354.80 долара, което беше най-силна стойност след края на октомври.

Президентът на САЩ Барак Обама се срещна вчера в продължение на над 2 часа със съветниците си по националната сигурност и обсъди начините САЩ и техните съюзници да изолират Русия заради военната интервенция в Украйна.

Междувременно Индия започна да прави проверки на наличностите на злато в търговците, за да се подсигури, че запасите съответстват на количествата злато внесени от банките и държавните дилъри. Тези проверки са част от усилията за спиране на контрабандата на метала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *