Кризата изяде 12% от активите на 100-те най-богати германци

Общата стойност на активите на 100-те най-богати германци, която миналата година се оценяваше на 324,6 млрд. евро, в края на септември 2009 година е 285,6 млрд.
Най-богатите германци според версията на сп. „Мениджър Мегъзин“, което традиционно съставя списък със стоте най-заможни жители на ФРГ, остават за поредна година основателите и съвладелците на супермаркетите Aldi – братята Карл и Теодор Албрехт.
Състоянието на всеки един от тях се оценява на около 16 млрд. евро, което им позволява да продължаат да са начело на класацията. На трета позиция се нарежда собственикът на друга германска верига магазини – Lidl – с 10 млрд. евро, съобщи ДПА.
Общата стойност на активите на 100-те най-богати германци, която миналата година се оценяваше на 324,6 млрд. евро, в края на септември 2009 година е 285,6 млрд. Спадът в показателя е 12 на сто, като от списъка на милиардерите вследствие на кризата изпаднаха 12 имена.
Според последната класация списъкът с германците, които притежават над 1 млрд. евро са общо 99 човека или семейства.
От кризата най-силно пострадаха фамилиите Порше и Шефлер. В резултат на неуспешния опит за погълне автомобилния концерн Volksvagen семейство Порше загуби 11 млрд. евро, или 71% от имуществото си.
А Мария-Елизабет Шефлер след придобиването на производителя на автомобилни гуми Continental загуби 92,4% от състоянието си, което автоматично я изхвърли от 15-то почетно място в класацията на 260-та позиция.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *