Кризата не отказа руснаците от британската наука и образование

Световната икономическа криза не е повлияла на желанието и на възможностите на руските граждани да учат в британските университети, известни с техните традиции, качество и относителен достъп до образование спрямо останалите чуждестранни образователни институции, предаде РИА „Новости“, цитирана от БГНЕС.
„Финансовата криза не повлия кой знае колко на набирането на студенти и университетите като цяло. За руснаците, доколкото на мен ми е известно, това не е голям проблем, както и за много хора, които са спестявали парите си специално за образование и все още искат да ги изразходват за тази цел“, заяви Пол Ууудс от Кралския университет в Лондон. Според него, периодът на рецесия се смята от определени хора за добро време, в което човек може да получи ново образование или по-нататъшна академична квалификация.

„Като цяло броят на подадените молби от чуждестранни студенти е нараснал тази година в някои страни с около 20-30%“, заяви Майкъл Гибънс, ръководител на международния отдел към Университета в Манчестър. „Още не знаем защо това се случва, може би заради кризата, може би защото някои искат да се подсигурят, записвайки се в няколко университета“, посочи още Гибънс.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *