Кризата опразни автобусите

До 30% спад на приходите от билети отчитат превозвачите под тепетата от началото на тази година.
„Потокът от пътници драстично намаля, ежедневно следя резултатите. Причината е вероятно кризата, която удари пловдивчани по джоба и те се въздържат от пътуване. Освен това и много предприятия пуснаха работниците си в принудителен отпуск или пък претърпяха съкращения затова към индустриалните зони няма движение“, обяснява управителят на „Хебросбус“ Веселин Дошков, цитиран от пловдивското издание на в. „Труд“.
Особено намалял потокът по трите линии, които се обслужват от автобусите с номера 4, 12 и 29, свързващи ж.р. „Тракия“ с кв. „Смирненски“, ПУ и ТК „Марица“ със „Смирненски“. Над 20% спад на приходите регистрира и фирма“ Градски транспорт“. Тук тенденцията за намаляване на потоците е започнала още от средата на декември м.г. Низходящата тенденция на приходите в „Градски транспорт“ продължава и в момента.
„Прогнозите сочеха, че транспортът ще почувства последен ударите на кризата, но се оказва, че той се превърна в неин барометър“, коментира пресаташето на фирмата Любомир Караджов. Експертите в „Градски транспорт“ коментирали още, че и потокът от автомобили бил намалял дори в пиковите часове.

Източници: Dnes.dir.bg
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *