Кризата отприщи бум от видеоконференции

Световната финансова и икономическа криза стана основната причина повечето компании да ограничат бизнес пътуванията си, но пък пътуващите по работа заменят куфарчетата и самолетните си билети, за да отидат в студио за видеоконференции.

Това, от своя страна, рефлектира върху начина, по който се прави бизнес: резервациите за видеоконференции са скочили с 40 на сто, сочат данните на Регус Груп, обслужваща най-голямата световна мрежа от студиа с публичен достъп с 600 центъра в 75 страни, включително и в България.
Предвид тежките икономически условия, очакваме намаляването на бизнес пътуванията да продължи, коментира главният изпълнителен директор на Регус Груп Марк Диксън. Качеството на предлаганите виртуални услуги се подобри толкова много през последните години – не мога да си представя нито една компания, която би се върнала към стария си начин на провеждане на среща, допълни още той.
Предвид тежката рецесия, която завладя света, повечето компании най-накрая ще започнат да използват приложения и технологии, които досега са били в периферията на полезрението им, и това ще ги тласне напред чрез увеличаване на продуктивността и намаляване на работните разходи.
От Регус изчисляват, че „срещите“ чрез видеоконференции намаляват разходите за бизнес пътувания със 75% и премахват неудобството от пътуването.
Чрез видеоконференциите компаниите могат непряко да повлияят опазването на околната среда – по-ниските въглеродни емисии, по-ниският разход на гориво и по-малкото пътно движение правят видеоконференциите по-екологичен и модерен начин на работа.

Все повече компании ще се отказват от традиционната конференция и ще използват приложения и технологии, които досега са били в периферията на полезрението им

За да отговори на нарастващото търсене на видеоконферентни услуги, тази година от Регус ще стартират подобрен продукт за телеконферентни връзки. Компаниите, които обмислят да използват тази технология, трябва да се запознаят с ползите от нея, включително възможност услугите да обхванат по-широк кръг от клиенти, лесен и икономичен достъп до експерти и служители на отдалечени места, по-добри решения за подбор на персонал поради по-широки и обстойни практики на набиране от целия свят.
За пример може да се даде базираната в Москва фирма за подбор на кадри BrunelCR Executive Search. Тя използва видеоконферентните услуги на Регус, за да разшири своето търсене на служители.
Екатерина Лахтикова, консултант по набиране на служители в BrunelCR Executive Search, провежда видеоконференции през последните няколко години и обяснява, че много от техните клиенти са в чужбина и видеоконферентната услуга значителнонамалява разхода на време и средства за пътуване.
Регус Груп е водещ световен доставчик на новаторски решения за работното място, чиито продукти и услуги обхващат от напълно оборудвани офиси до професионални конферентни зали, бизнес клубове и най-голямата мрежа от студиа за видеоконференции. Регус Груп предоставя нов начин на работа, без значение дали от дома, в движение или от офиса.
Над 400 000 клиенти на ден използват услугите на Регус Груп, разположени в целия свят – 1000 центъра в 450 града и 75 страни, които позволяват на хората и компаниите да работят където, както и когато желаят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *