Крипто регулацията в САЩ отблъсква инвеститорите и компаниите към Хонконг

От известно време САЩ са един от най-активните участници в криптоиндустрията. Въпреки тежките регулации, наложени от правителството, все повече компании, разработчици и инвеститори се интересуват от по-благоприятната за тях среда. Но неотдавнашните мерки на САЩ за регулиране на криптовалутите може да ги накарат да търсят други места за създаване и развитие на своя бизнес. Сред тези места е Хонконг, който се стреми да се превърне в основен крипто център. Това е план на правителството на Хонконг, където въведе прогресивно регулиране на криптовалутите, за да подкрепи висококачествени крипто и финтех компании до 2023 г. Комисията за ценни книжа и фючърси (КЦКФ) в Хонконг предлага режим за лицензиране на криптовалути, който защитава потребителите, но не задушава иновациите. Това е привлякло повече от 80 компании, свързани с дигитални активи, като 23 от тях вече планират да установят дейността си в района.

През март паричният орган на Хонконг и SFA обявиха, че ще проведат съвместна среща на 28 април, за да помогнат на крипто компаниите да създадат местни банкови партньорства. Съобщава се, че китайски банки като Shanghai Pudong Development Bank, Bank of Communications Co. и Bank of China Ltd. или са започнали да предлагат банкови услуги на дружества в крипто сектора в Хонконг, или са отправили запитвания към такива.

В отговор на благоприятната за криптовалутите позиция на Хонконг, институционалният доставчик на данни за крипто пазара Kaiko, базиран в Париж, в момента мести централата си на азиатско-тихоокеанското си звено от Сингапур в Хонконг.

Всичко това води до заключението, че Хонконг може да се превърне в предпочитана дестинация за крипто инвеститори, компании и разработчици, търсещи по-благоприятна среда. Това предизвиква закупуването на недвижими имоти и наемането на служители от страна на крипто компаниите в Хонконг, и през 2021 г. ще се види дали те ще продължат да инвестират в този регион.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *