КРС: БТК да намали цените за разговори към мобилни мрежи

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) задължи „Българска телекомуникационна компания“ АД (БТК) да намали цените за разговори към мобилни мрежи. Максимално допустимите цени според регулатора са 0.250 лв. (с ДДС) за силен трафик и 0.208 лв. (с ДДС) за слаб трафик.
От 1 юли т.г. е в сила решение на КРС, с което се въвежда намаление на цените за генериране от фиксирани мрежи и на цените за терминиране в мобилни мрежи. Това понижение следва да намери отражение и в нивото на цените за повиквания към мобилни мрежи, посочват от регулаторния орган. Въз основа на предоставената от БТК информация, КРС е установила, че предложените цени са над нивото на максимално допустимите, което представлява нарушение на наложеното с решение № 650 от 25 юни 2009 г. ценово ограничение.

Извършената от регулатора проверка е показала също, че цените за повиквания към мобилни мрежи, които БТК прилага от началото на юли, не са предварително одобрени от КРС, което е в противоречие с регулаторната рамка. В тази връзка комисията ще предприеме мерки по налагане на санкции на дружеството.

pari .bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *