КСНС ще обсъди еврофондовете и мерките за правосъдието и срещу престъпността

Президентът Георги Първанов свиква Консултативния съвет за национална сигурност. Съветът ще обсъди мерките за изпълнение на ангажиментите към Европейския съюз в областите правосъдие и вътрешни работи, както и усвояването на парите от еврофондовете.
Доклади ще представят вицепремиерите Цветан Цветанов и Симеон Дянков и министърът на правосъдието Маргарита Попова.
Освен докладите на вътрешния, финансовия и правосъдния министър, членовете на Консултативния съвет за национална сигурност ще обсъдят и резултатите от посещението на правителствената делегация, водена от премиера, в Брюксел миналата седмица.
Европейската комисия отблокира 140 милиона евро по програма САПАРД. По време на визитата се разбра още, че Европейската комисия ще внесе предложение България да получи 300 милиона евро допълнителна компенсация за затварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй“.
Премиерът Бойко Борисов потвърди, че заедно с министрите от кабинета, ще участват в Консултативния съвет за национална сигурност.
Работна група от експерти от президентската администрация и Министерския съвет трябва да подготвят проект за становище на Консултативния съвет за национална сигурност.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *