КТИ „Съединение“ увеличава капитала си, за да инвестира на борсата

На свое заседание днес, 18 юли 2007 година,Комисията за финансов надзор потвърди проспект за публично предлагане на акции, емитирани от „Компания за технологии и иновации „Съединение” АД, гр. София. Емисията е в размер на 1 млн. акции с номинална и емисионна стойност от 1 лв.

КТИ „Съединение“ е бившият приватизационен фонд „Съединение“, който днес се развива в няколко ефективни направления. Акциите на дружеството днес се търгуваха при цена 1,221 лв. за акция и обем от 110 бр. В момента капиталът на дружеството е 2 млн. лв., разпределен в 2 млн. акции. Увеличението на капитала, ако се изпълни изцяло, ще бъде с 50на сто.

Основни акционери на дружеството са „Балкан Сис” АД с 19.5 на сто от капитала, „Петър Нейчев и синове” ООД с 16.9 процента; „Платон 5” ООД с 15.5 на сто от капитала, „Обединена търговска компания „Орфей” АД с 7.8 на сто от капитала на емитента. Дружеството се представлява и управлява от Стефан Стефанов, Асен Конарев, Асен Дапев и Стойо Киприн – прокурист, заедно и по двама. Дъщерни дружества на емитента са „Елтек- печатни платки” АД, ИП „Популярна каса – 95” АД, „Атлас Юнион” ЕООД, „Трансмобил 21” ООД.

Публичното предлагане на акции е свързано с планираното развитие на дъщерните дружества на емитента и внедряване на нови технологии и иновации в производствените дейности. Около 60 на сто от набраните средства ще се използват за финансиране на проекти в дъщерните дружества, а останалите ще се използват за увеличението на оборотния портфейл на емитента чрез закупуване на акции на “БФБ-София” АД.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *