Кунева: ГЕРБ – изкуствени и арогантни

Така гражданският кандидат за президент Меглена Кунева отговори на въпрос за струващия 600 000 лева централен офис на ГЕРБ, парите за който са от държавната субсидия, отпускана на управляваща партия от бюджета.
От Враца, където днес е на посещение, Кунева проведе извънреден открит видео-чат на тема „Ако продължаваме така, страната ще обезлюдее!” По думите на Кунева, държавата трябва да има по-активна роля за повишаването на раждаемостта, а това може да стане чрез благоприятен икономически климат. „Има около 200 села, които са се превърнали в призраци”, допълни кандидатът за държавен глава. Като допълнителна тежест за гражданите, Кунева посочи неразплатените задължения на държавата към бизнеса и репресивното отношение към фирми, които не са близки до властта. По думите на кандидата за вицепрезидент Любомир Христов, който също участва в дискусията, проблемът за обезлюдяването е най-вече икономически.
Гражданският кандидат за президент се обяви против опитите за налагане на управленски монопол, против монополите в икономиката, търговията и здравеопазването. По думите на Кунева е необходима реформа на сектора сигурност, която да доведе до повече прозрачност и по-добра ефективност на службите. Тя се обяви и срещу непрекъснатите атаки от страна на изпълнителната спрямо съдебната власт, още повече, че „управляващите не виждат грешките в себе си”.
Меглена Кунева предупреди, че над 100 000 българи ще бъдат лишени от възможността да упражнят едно от основните си права като граждани – правото си на глас. Проблемът е, че толкова е броят на хората, които не са подменили документите си за самоличност. „Голяма част от тях не са го направили, защото нямат средствата, за да си сменят личните карти и държавата е длъжна да им помогне”, коментира Кунева.
Посещението на гражданската кандидат-президентска двойка продължава със срещи в Оряхово, Мизия и Бяла Слатина, а утре Кунева и Христов ще са в Плевен.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *