Купувачи на апартаменти съдят Тръмп заради провален проект в Мексико

Срещу милиардера Доналд Тръмп беше заведено в петък дело от купувачи, които са изгубили милиони долари от депозити в провален проект за хотел от апартаментен тип в мексиканския град Тихуана.
Общо 69-те купувачи са купили 71 единици в проекта Trump Ocean Resort Baja и са платили депозити на обща стойност между 18 млн. и 20 млн. долара, е казал адвокатът им Барт Ринг, цитиран от AP.
Миналия месец на купувачите е било съобщено, че луксозният проект на брега на океана отпада и че не са останали пари, с които да се върнат депозитите. През декември им е било казано, че за проекта са останали само 556 хил. долара, след като са събрани 32,2 млн. долара от депозити на купувачи.
Жалбата, която е изложена на 197 страници, е подадена в съд в Лос Анджелис и търси обезщетение за щети от Тръмп, децата му Иванка и Доналд младши и други, сред които предприемачът от Лос Анджелис Irongate Capital Partners LLC.
Делото обвинява Тръмп в измама, нехайство, несправедливо забогатяване и нарушаване на федералните закони за разкриване на информация.
Представители на Trump Organization Inc. и на Irongate не са отговорили веднага на запитванията за коментар късно в петък.
През декември мексиканският предприемач PB Impulsores е казал на купувачите, че Тръмп му е дал лиценз за името и че не е инвеститор.
В делото се твърди, че PB Impulsores е „просто предпазител“ за Irongate, създаден да се избегне съдебна отговорност. Проектът се е рекламирал като партньорство между Тръмп и Irongate – същият отбор, който стои зад Trump International Hotel & Tower Waikiki в Хонолулу.
В съобщение миналата седмица от Trump Organization са казали, че Тръмп е прекратил лицензно споразумение, защото предприемачът е нарушил условията, като не е спазил крайните срокове за осигуряване на финансиране и старт на строителството.
В делото се оспорва тезата, че Тръмп има само периферна роля. Цитира се брошура, в която пише „Г-н Тръмп лично участва във всичко, което неговото име представлява“. В делото се посочва, че купувачите не са били осведомени, че Тръмп само е дал лиценз за името си, което са научили в края на декември.
За проекта Trump Baja са се изисквали около 30% депозит за единиците, които са стрували от 300 хил. до 3 млн. долара. Ищците в делото са платили депозити между 53 хил. и 470 хил. долара, като голяма част от тях са дали по над 150 хил.
Продажбите в Trump Baja са започнали, когато цените на жилищата в Южна Калифорния са близо до върха си. Сега всичко, което остава от проекта, е затворен център за продажби и шоурум, паркинг и голяма дупка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *