Куче прати българи туристи във виенски арест

Двама българи изкараха 6 месеца арест във Виена, след като лекарка ги набеди, че са я ограбили и пребили.
Единият Иван П. на 29 г. е бил напълно оправдан в петък. Това съобщиха в. „Кроне“ и сайтът на австрийската ORF, пише в днешното си издание в. „24 часа“.
Българите пристигнали като туристи във Виена през април 2008 г. Те стояли на пейка, когато жена с куче разпознала в тяхно лице мъжете, които уж преди 4 г. я ограбили и пребили на улицата. Като неопровержимо доказателство тя посочила за протокола факта, че като ги усетило кучето й изпаднало в панически страх. Австрийската веднага извикала полицаите и те арестували нищо неподозиращите българи. Не помогнали техните уверения, че са напълно невинни. Полицията дори не обърнала внимание, че те напълно не отговарят на описанието на крадците от един магазин в квартал на Виена, за което получили също обвинение нашите сънародници.
Грешката се установила само след няколко дни, но полицията ги оставила в ареста. Дори нашите сънародници са били изправени в съда с обвинение, което предвижда до 15 г. затвор. Вещите лица обаче установили, че думите на лекарката, която била психиатърка и продължавала да обвинява българите са пълна измишльотина.
Нашенците трябва да получат по 100 евро обезщетение за всеки ден в затвора. Обезщетението по груби сметки е към 18 000 евро и за двамата. Може да съдят лекарката и за клевета. Съдията по делото дори коментирал, че по време на разследването срещу българите,“никой не си е свършил работата“, заключава вестникът.
News.dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *