Кушлев пред BTV:“Политици са оказвали натиск над Комисията за отнемане на имущество“

Политици са оказвали натиск над Комисията за отнемане на имущество, придобито по престъпен начин, да не стартира процедурата по отнемане на имуществото на бившия кмет на София Стефан Софиянски, обяви председателят на комисията Стоян Кушлев пред bTV.
“Срещу Софиянски се водиха няколко дела, но той бе оправдан от съда. Политически натиск върху комисията имаше и да не бъде отнемано имуществото на лидера на ДПС Ахмед Доган, столичния кмет Бойко Борисов и Иван Костов”, добави още Кушлев.
Той припомни, че Европейската комисия иска отнемането на цялото имущество на лицата, придобили имотите си по престъпен начин.
“До края на месеца ще има добри изненади. Предстои да бъде заведено дело за отнемане на имущество на обща стойност 20 млн. лв.”, отбеляза Кушлев, но отказа да назове името на разследваното лице.
Комисията ще поиска имущество за около 2 млн. лв. от вдовицата на Константин Димитров – Ангелинка.
“Искаме първо обявяването недействителността на продажбата на хотел „Константин палас“ в Самоков. Има две сделки, които Ангелинка и съпругът й в началото, след това тя, продава на самата себе си– от една фирма прехвърля на друга своя фирма, за да се загуби следата и да се изперат парите, заяви Стоян Кушлев.
Стоян Кушлев съобщи още, че в момента българските олигарси инвестират главно в офшорни зони като Каймановите острови и Кипър.
Той даде пример с Братя Маргини, които продали къщата си в Испания на офшорка от Кипър. “Имам съмнение, че те са продали имота на самите себе си”, каза Кушлев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *