КФН започва нови проверки на застрахователите и пенсионните фондове

Две седмици след обявяването на резултатите от мащабната независима проверка на активите на застрахователните и пенсионните компании, Комисията за финансов надзор (КФН) ще направи нова, съобщиха от регулаторния орган.

Финансовият регулатор ще вземе предвид състоянието на балансите към 31 декември 2016 г., докато предишната проверка взимаше резултатите към 30 юни 2016 г. Целта на КФН е да отчете промените след тази дата и да се вземе предвид ефектът от всички настъпили последващи събития.

С цел да се гарантира траен ефект от извършения преглед на застрахователите и презастрахователите от назначените висококвалифицирани независими външни експерти е необходимо да се извърши проверка от независими външни експерти към 31 декември 2016 г., се казва в становището на КФН.

Комисията за финансов надзор ще оповести окончателен списък на независимите външни експерти, които отговарят на изискванията за участие в проверките на 22 февруари 2017 г.

За застрахователите на индивидуална основа резултатите от проверката следва да бъдат представени в КФН в срок до 22 май 2017 г, информира monitor.bgна застрахователите и пенсионните фондове. За застрахователите на ниво група резултатите от проверката следва да бъдат представени в КФН в срок до 3 юли 2017 г.

За пенсионните фондове резултатите от проверката следва да бъдат представени в срок до 31 март 2017 г.

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *