КФН издаде временна забрана за търговото за Астера

С решение от 30 април Комисията за финансов надзор /КФН/ издаде  временна  забрана  за  публикуване  на  търговото  предложение от Арома  АД  за  закупуване на акции на Астера  козметикс АД чрез инвестиционен  посредник Булброкърс ЕАД.  Решението  подлежи  на  обжалване  пред  Върховния  административен  съд  на основание чл. 13, ал. 3 от ЗКФН в 14-дневен срок от съобщаването му, припомнят от комисията.

Търговото предложение от Арома е регистрирано в КФН на 12 април.
Според комисията, липсват данни за притежаваните от  предложителите акции с право  на  глас  в дружеството – обект на търгово предложение.
Освен това, търговото предложение съдържа информация само за членовете на Съвета на директорите на Арома АД /Димитър Луканов и Марийка Андреева/, притежаващи пряко акции в капитала  на Астера  козметикс АД,  без  да  се  посочват  данни  за притежаваното от тях участие чрез свързани лица.  За третия член на Съвета на директорите не е посочено дали е налице участие в капитала на Астера козметикс АД, обосновават се от комисията, като уточняват, че данните  следва  да  бъдат  допълнени.
Според мотивите на комисията за забраната, в представената информация по  разглежданата точка не е уточнено изрично, че съгласно  разпоредбата  на  чл. 33,  ал. 4  от  Наредба  № 13,  промени  в  търговото предложение не могат да бъдат публикувани по-късно от 10 дни преди изтичане на срока за приемането му. 
Освен това, от Арома не са уточнили пазарите, на които предвиждат да разширят присъствието на Астера козметикс.
 

*Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *