КФН няма притеснения за финансовото състояние на „КД Живот“

Комисията за финансов надзор няма притеснения по отношение на финансовото състояние на застрахователното дружество „КД Живот“, съобщиха специално за Insurance.bg от надзора. Падането под размера на гаранционния капитал, заради което в момента дружеството изпълнява план за допълнително набиране на собствени средства, от КФН обясняват с извършени разходи от компанията. Надзорът обаче е категоричен, че това няма отношение към финансовото й състояние. Отрегулатора уточниха също, че това е втората подобна процедура за „КД Живот“.
КФН няма данни за намерение на дружеството да се преобразува в клон, каквито твърдения се появиха в някои медии, коментираха още от регулатора.
Както Insurance.bg вече съобщи, вчера стана ясно, че животозастрахователната компания на KD Group в Румъния – KD Life Asigurari, влиза в доброволна ликвидация и преустановява дейността си заради големите финансови загуби. Това става година, след като румънският регулатор на застрахователния пазар изиска от KD Life Asigurari SA да увеличи гаранционния си капитал, който е под границата на платежоспособност. Информации, че българското и румънското дружества с марката KD ще бъдат затворени, се появи в словенски медии през лятото на 2009 г. От KD Group обаче тогава категорично отрекоха да има подобно решение.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *