КФН потвърди проспекта за IPO на БГ Агро

Комисията за финансов надзор е потвърдила проспекта за предстоящото първично публично предлагане на съществуващи акции от капитала на БГ Агро АД, съобщиха от компанията. Проспектът може да бъде намерен на интернет страницата на дружеството и на страницата на УниКредит Булбанк.
Дружеството ще предложи на инвеститорите 6 053 616 акции с номинална стойност 1 лв. всяка, представляващи 15% от капитала на дружество. В допълнение, продаващите акционери, съгласувано с водещия мениджър, имат правото да предложат допълнително още до 2 017 872 акции, представляващи 5% от капитала на дружеството, с което общият брой предлагани акции може да достигне до 8 071 488, еквивалентни на 20% от капитала на дружеството. Предлагането ще се счита за успешно, ако са продадени поне 4 035 744 акции. Цената на предлагане, при която ще се осъществи продажбата на акциите, ще бъде определена по метода “бук-билдинг“, а препоръчителният ценови диапазон ще бъде оповестен от дружеството и водещия мениджър след срещи с водещи институционални инвеститори.
БГ Агро обединява група водещи български компании, специализирани в едро земеделие, дистрибуция на торове и препарати за растителна защита, търговия, съхранение, спедиция и транспорт на селскостопанска продукция.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *