КФН потвърди проспектите на четири местни фонда на Райфайзен

Комисията за финансов надзор (КФН) е потвърдила проспектите за публично предлагане на дялове от четирите местни фонда, организирани и управлявани от Райфайзен Асет Мениджмънт (България). Четирите фонда ще покриват широка гама от инвестиционни алтернативи, в зависимост от инвестиционните цели и склонността към риск.

Фондът с най-нисък рисков профил е Райфайзен (България) Паричен Пазар. Инвестиционната му стратегия предвижда инвестиране до 90% от активите в консервативeн портфейл от дългови ценни книжа, както и в краткосрочни и средносрочни депозити на паричния пазар.

Райфайзен (България) Облигации е с нисък до умерен риск. Стратегията му предвижда инвестиране до 90% от активите в дългови ценни книжа – ДЦК, ипотечни, корпоративни и общински ценни книжа.

Рискът при Райфайзен (България) Акции е от умерен до висок, като 90 на сто от активите му ще бъдат инвестирани в в български и чуждестранни акции с динамичен потенциал на растеж.

Четвъртият фонд – Райфайзен (България) Балансиран предлага умерен риск, като до 60% от активите му ще бъдат инвестирани в дългови ценни книжа. С цел диверсификация на портфейла и в зависимост от пазарните условия, както и за постигането на по-висока доходност, управляващото дружество ще инвестира до 60% от активите си в акции.

Преди месец Комисията за финансов надзор потвърди и проспектите на най-успешно продаваните фондове на Raiffeisen Capital Management. В началото на 2006 г. Райфайзен Асет Мениджмънт (България) ЕАД, което е 100% собственост на Райфайзенбанк (България), ще започне да предлага активно дялове на осемте австрийски и четирите местни фонда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *